Vakantiehuis in de Bourgogne

Click here to edit subtitle

Zie onze nieuwe site: www.giteslesmagasins.nl

Omgeving

  De omgeving is erg rustig, zoals eerder opgemerkt. Op ca. 15 minuten rijden ligt Dècize met een leuk stadscentrum en enkele supermarkten. Grotere steden zoals Moulins, Autun of Nevers liggen op wat grotere afstand.

De volgende activiteiten zijn mogelijk in de nabije omgeving (max. 30 minuten per auto).

Zwemmen in een meertje in La Nocle Maulaix met een zandstrandje (zie de foto's) of in één van de zwembaden in Luzy, Dècize of Saint Honoré les Bains (overdekt). Bourbon-Lancy en Saint Honore les Bains zijn overigens bekend om de thermen. 

In de Morvan zijn meerdere plaatsen waar watersporten zoals kajakken, raften etc. worden beoefend, maar ook (zweef)vliegen en tennis behoren tot de mogelijkheden.

Golfen is mogelijk in Autun of Bourbon Lancy (zie ook de link naar lbgolf.fr), en verder zijn er volop fiets- en wandel mogelijkheden, en het is altijd leuk om te winkelen in een van de historische steden Autun, Bourbon Lancy, Décize, Nevers of Chalon sur Saône.

Ook een mogelijkheid is paardrijden; in Chaumard, op 60 km afstand, ligt de Chestnut Ranch, door Nederlanders geleid. Zij bieden de mogelijkheid voor buitenritten of een les in de mooie Morvan.  Zie de link, of mail [email protected] of bel naar 00 33 (0) 7 800 157 32 (U wordt Nederlands te woord gestaan)

 

De Loire

Op ca 2 km van ons huis stroomt de Loire. Het landschap in de buurt van de rivier is redelijk vlak, en de Loire is hier in de buurt geen snel stromende rivier, zeker 's zomers, wanneer er niet erg veel water door de bedding stroomt. Het is een ideaal landschap om te wandelen en te fietsen. Het landschap is afwisselend, in de buurt van de rivier is het vlak en open, maar de Morvan met zijn bossen en heuvels liggen dichtbij. In de buurt van de Loire loopt de GR3, een wandelroute die loopt vanaf Mont-Garbier-de-Cane (Ardèche, de bron van de Loire) tot aan Guerande, (Loire-Atlantique, de monding van de Loire in de Atlantische Oceaan)

   

Uiteraard zorgt de rivier zelf ook voor mogelijkheden om te recreeeren. Er zijn in de buurt genoeg mogelijkheden om te kajakken, maar er is ook gelegenheid voor andere watersporten. Ook wordt er gevist langs de Loire. De Loire loopt hier door een brede bedding, die 's zomers grotendeels droog ligt. Zodoende zijn hier in de buurt genoeg strandjes om lekker aan het water van de zon te genieten. Ook liggen er veel meertjes (étangs) in de omgeving, waar gezwommen kan worden.

 

Morvan

Het dorp ligt langs de rand van de Morvan, een streek die in 1970 tot Parc Nationale werd uitgeroepen. Het is een heuvelachtig, soms bergachtig gebied. De hoogste berg in deze streek is de Mont Beuvray, 821 m hoog. Het is een heel mooie streek met veel wandelroutes (er zijn diverse GR en PR routes te vinden) die zich uitstrekt van ruwweg Auxerre tot Mâcon.

 

BOURBON-LANCY

Gelegen langs de oevers van de Loire, op de grens van de 3 departementen Saône-et-Loire, Nièvre en Allier. Vooral bekend om zijn thermaalse baden, maar ook veel natuur, cultuur en niet te vergeten: lekker eten en drinken!
Er zijn grotere supermarkten, alle nutsvoorzieningen zijn voorhanden (bakker, slager, fietsenwinkel, garage voor zowel auto als motor.....)

Er is een groot meer met in de zomer een bewaakt wit strandje, watersportgelegenheid, speeltuin, skateramp enz. Er zijn restaurants, cafés, casino, cinema, pretpark, musea... vermaak voor jong en oud en in de zomermaanden is er elke dag wel iets te beleven! 

Dit zijn maar enkele van de mogelijkheden in de omgeving. Elders op onze site zijn links te vinden die leiden naar sites met uitgebreide info over de streek, wat cultuur en meer recreatiemogelijkheden. 

Members Area

Recent Photos

Upcoming Events